Extra Vert bestaat 20 jaar

In twintig jaar tijd is Extra Vert in Nederland uitgegroeid tot een begrip op het gebied van exclusief Frans tuinmeubilair van onder andere Fermob en Tolix én eigentijdse tuinontwerpen. Uiteraard is dit geen toeval, om het succes van Extra Vert beter te begrijpen moeten wij onze blik naar de mannen achter Extra Vert wenden. Naast de weelderige tuin aan de Veurseweg in Voorschoten, binnen in de monumentale bollenschuur tussen de Luxembourg stoelen door, maar nog net vóór de Jieldé lampen zijn twee heren in de showroom geanimeerd in gesprek met hun klanten. Doordeweeks zijn Machiel Vlieland en Marco Marquez namelijk altijd gedreven bezig met ontwikkelen van tuinontwerpen, het adviseren van hun klanten, het assortiment op orde te stellen en bestellingen te verwerken. Ze voeren deze werkzaamheden al jaar en dag uit vanuit hun enorme passie voor originele tuin ontwerpen. Deze passie vormt te weten de basis voor hun ondernemerschap. De oorsprong van hun passie is te vinden bij Machiel in zijn tuinontwerpen waarmee hij inmiddels een onweerlegbare staat van dienst mee heeft opgebouwd. Voorbeelden hiervan zijn ontwerpen voor tuinen aan het Rapenburg in Leiden, Ambassade van Luxemburg en het TNO hoofdkantoor in Leiden. Indrukken van deze projecten kun je vinden op onze website.

Bollenschuur

De filosofie voor orginaliteit in tuinontwerpen, interieurontwerpen en artikelen heeft er ook toe geleid dat Extra Vert in 2014 is verhuisd naar de bollenschuur in Voorschoten. Machiel en Marco hebben voor hun idee om de schuur een nieuwe bestemming te geven, De Zwarte Tulp Prijs gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de werkgroep Bollenerfgoed van het Cultuur Historisch Genootschap Duin- en Bollenstreek en betekende destijds de erkenning voor beide heren en hun inspanning om dit stuk cultureel erfgoed te behouden. Zowel het bezienswaardige interieur van dit pand als het aangelegde modeltuin vormen het decor waarop verschillende tuinmeubilair en verlichting van Franse makelij voor klanten tentoongesteld worden. De keuze om te verhuizen naar de bollenschuur en om de karakteristieke details van het pand te behouden is tekenend voor de bedrijfsfilosofie van Machiel en Marco om materialen te hergebruiken, duurzame producten op te nemen in hun assortiment en ontwerpen te bedenken die deze waarde incorporeren.

“Ik probeer zoveel mogelijk bewust te ondernemen. We gebruiken geen milieubelastende producten in de tuin zoals tropisch hardhout of chinees hardsteen. We kopen ‘lokaal’ in, dus Europees. Dat geldt ook voor het tuinmeubilair dat wij verkopen. Ook zijn we actief in het promoten van groenere tuinen. Tegenwoordig wordt er teveel dichtgestraat, waardoor de biodiversiteit enorm achteruit gaat. Daar kan ik dus echt kippenvel van krijgen als ik dat zie. Vaak dan ook nog met een treurige olijfboom in een pot.”

-Machiel Vlieland- in een interview met ondernemersvereniging Voorschoten

20 jarig bestaan vieren

Als kers op de taart voor de moeite en energie die zij jarenlang Extra Vert hebben gestopt kunnen Machiel en Marco het 20 jarig bestaan van deze onderneming dit jaar op een bijzondere manier vieren. Al jaren zijn zij exclusief dealer van Fermob producten waardoor zij, om dit jubileum te vieren, geheel exclusief een unieke kleur mogen aanbieden voor de Luxembourg stoel. De naam van deze kleur is Extra Vert en is een klassieke hoogglans groentint die de herinnering oproept van de groene kleur die in de jaren '20 is gebruikt voor de originele Luxembourg stoelen. De tijdloze kleur is prachtig te combineren met bestaande groentinten zoals Fermob Willow, Cactus en Romarin. De stoelen zijn al op voorhand een collectors item omdat de oplage zeer beperkt is. Wees er dus snel bij!

Wij zijn benieuwd naar jouw indruk en wil je daarom vragen om op Facebook een reactie achter te laten. 

Extra Vert