Jieldé nu ook in het online assortiment

De scharnieren die tot wel 300 graden kunnen draaien en de ingenieuze sleepcontact maakt van Jieldé een van de meest iconische lampen in ons assortiment. Ooit ontstaan in de fabriekshallen in de buurt van Lyon heeft de lamp inmiddels zijn weg gevonden naar vele woonkamers over de hele wereld. Tot voor kort werd deze lamp alleen bij onze dochteronderneming "The Manor" en in de showroom te koop aangeboden, maar inmiddels kun je deze lamp ook bij Extra Vert via de website aanschaffen. In deze blog hebben we een drietal lampen geselecteerd om bij jou onder de aandacht te brengen. Deze industriele lamp verdient namelijk alle aandacht die zij kan krijgen. Wil je wellicht eerst meer weten over de ontstaansgeschiedenis van de lamp lees dan hier onze boeiende blog over de oorsprong van Jieldé. In deze blog belichten we een drietal series van Jieldé die absoluut de moeite waard zijn om een plekje te geven binnen jouw interieur. Wil je zeker weten of de lamp bij jou past? Bezoek dan onze showroom en spreek met een van onze interieur en product specialisten en maak een keuze uit de vele modellen die hier staan.

Jieldé Signal

Jieldé Signal is de kleinste van de telg maar niet minder beduidend dan bijvoorbeeld zijn grote broer Loft. Het tafelmodel van Signal is wellicht het meest herkenbare van de serie. De bureaulamp uit deze serie heeft een karakteristieke arm met de welbekende kogelscharnieren en is een ode aan de originele Jieldé lamp die oprichter Jean-Louis Domecq zelf heeft ontwikkeld. Begin jaren 2000 is Jieldé begonnen met het produceren van deze nieuwe serie. De Signal serie is gebaseerd op zijn grote broer de Jieldé Loft maar verschilt voornamelijk in het formaat, de kleinere voet en de lampenkap. De serie bestaat uit wandlampen, vloerlampen en bureaulampen. De lampen zijn niet alleen functioneel in gebruik maar zijn ook robuust en bij uitstek designitems die ogenblikkelijk de show stelen. De lampen zijn verkrijgbaar in maar liefst 45 kleuren waardoor zij in verschillende interieurs in te passen zijn.

Jieldé Augustin

We zetten deze tour voort en komen bij een totaal ander type lamp van Jieldé. Het bedrijf heeft verschillende type lampen ontwikkeld na het overlijden van haar oprichter Jean-Louis Domecq en bediende daarmee de massa zo rond de jaren negentig. In de lijn van deze ontwikkeling is ook de Jieldé Augustin hanglamp op de markt gekomen. Deze fabriekslamp ademt net als de wand, vloer en tafellampen een typische industriële look and feel. De verschillende kleuren gecombineerd met de verschillende doorsnedes: 16, 24, 36 en 54 cm zorgen ervoor dat deze lamp in verschillende ruimtes te gebruiken is. Zo kun je voor een rauwe industriële uitstraling gaan – interieur met betongrijze tinten – of voor een oplichtende uitstraling waarbij je de lamp in een opvallend gele of groene kleur neemt. Ondanks de industriële vormgeving kan de lamp verschillende indrukken opwekken in verschillende ruimtes afhankelijk van de kleur en uitvoering.

Jieldé Sky 

In deze lijst mag Jieldé Sky plafonnière absoluut niet ontbreken. Dit is wellicht de meest opvallende plafonnière die je tegen zult komen. De traditionele platte plafondlampen verliezen bij het zien van deze lamp meteen hun beperkte aantrekkingskracht. Dit design brengt namelijk de karakteristieke scharnierarmen van lampen zoals Loft en Signal samen en plaatst deze op één contactpunt aan het plafond. De lamp heeft twee verstelbare armen en is verkrijgbaar in ruim 50 kleuren. De armen zijn zowel horizontaal als verticaal verstelbaar, hierdoor is de lamp ideaal te plaatsen boven een eettafel of een werkbank. Door de verstelbaarheid kun je namelijk met het licht spelen om de sfeer zo nodig te beïnvloeden.

Wil jij de producten van dichtbij zien en wellicht ander meubilair ontdekken? Kom dan naar onze showroom aan de Veurseweg in voorschoten.

Jielde_jieldé_lampen_Extra_Vert