Maison et Objet 2018

Extra Vert bezoekt Maison et Objet in Parijs

De 500 kilometer lange treinreis naar Parijs is een jaarlijkse terugkerende reis bij Extra Vert. Elk jaar in september wordt namelijk de woonbeurs 'Maison et Objet' georganiseerd. Van heinde en verre komen standhouders en bezoekers jaarlijks bij elkaar om nieuwe woontrends te presenteren, woontrends te bezichtigen en het traditiegetrouwe rondje om de Champs-Élysées te rijden. Wij waren dit jaar weer van de partij en brengen hier een kort verslagje van uit.

Fermob 2019: Rond, blauw en modulair

Als Fermob specialist en als specialist in Frans tuinmeubilair in het algemeen mogen wij deze beurs absoluut niet missen. Hoewel er andere woonbeurzen worden georganiseerd, zoals de Salone del Mobile in Milaan of de IMM Cologne in Keulen, is en blijft Maison et Objet in Parijs voor ons de belangrijkste woonbeurs. De grote merken, Fermob in het bijzonder, presenteren hier hun nieuwe collecties. Dit jaar is dat niet anders geweest: Fermob toonde nieuwe tuinmeubels, accessoires en kleuren voor het komende seizoen. Ons is uiteraard het één en ander opgevallen; scoops die we graag met je delen!

Lorette et Cadiz

Jaarlijks komt Fermob met nieuwe of aangepaste collecties. Dit jaar ging onze aandacht naar de Lorette en de Cadiz collectie. De collecties zijn beide bijzonder, maar benadrukken elk een ander aspect van design en functionaliteit.

De Lorette collectie is een selectie meubels die in het oog springt vanwege de sierlijke ronde en ovale vormen en de geperforeerde motieven die in de tafelbladen en rugleuningen zijn verwerkt. Fermob onderscheidt zichzelf hiermee duidelijk van andere merken, een ontwikkeling die we elders op de beurs niet hebben terug gezien. Designer Frédéric Sofia -bekend van de Luxembourg collectie- brengt in deze collectie design en kunst op een bijzondere manier samen. Door het effect van de lichtinval op de perforatie komen de geometrische bloembladvormen heel mooi naar voren. Hiermee is de collectie niet louter functioneel in gebruik, maar ook nog eens prachtig om naar te kijken. Deze collectie geeft een unieke uitstraling aan jouw tuin of terras!

Waar Lorette sierlijk rond is, daar is Cadiz functioneel vierhoekig. De Cadiz collectie kenmerkt zich voornamelijk door de hoekige vormen, het grote formaat en het lichte gewicht. De Cadiz stoelen komen in verschillende varianten en maten voor. De serie bestaat uit loungers, stoelen en krukken. De stoelen zijn makkelijk in gebruik door de stevige maar lichte aluminium behuizing.

Op de beurs konden we naast de Lorette en Cadiz collecties wederom een tafel uit de Ribambelle serie bewonderen. De uitschuifbare tafel, met plek tot 14 personen, deed vorige jaar al zijn intrede. Dit jaar is weer enorm veel aandacht aan deze tafel.Fermob speelt met de modulaire tafels namelijk in op grote gezelschappen, hiermee zet het bedrijf in op een nieuwe trend die wij elders op de beurs niet hebben teruggezien.

Beide collecties kun je binnenkort bij ons in de showroom verwachten!

Acapulco Blue

Fermob lanceert voor het nieuwe seizoen twee nieuwe kleuren, die aan het huidige palet van 23 kleuren worden toegevoegd. We hebben het over Acapulco Blue en Red Ochre, de blauwe en rode kleur die de al zeer uitgebreide kleurenwaaier van Fermob verrijken. Tijdens ons bezoek is vooral de Acapulco Blue opgevallen. De coole blauwtint doet in het bijzonder denken aan wat doorgaans petrol blue wordt genoemd. Deze stoere kleur blauw kwam goed tot zijn recht op de stand die, met haar tropische accenten, een voorschot geeft op de tuintrends van 2019. Acapulco Blue in combinatie Storm Grey en Deep Blue creëert een opvallende blauwe kleurschakering. 

Exclusief voor Extra Vert

Maar er is meer! Fermob heeft nóg een exclusieve kleur achter de hand. Deze kleur is in samenwerking met Extra Vert tot stand gekomen om ons 20-jarige jubilieum te vieren. Om welke kleur het gaat, maken wij binnenkort bekend. Deze kleur zal exclusief bij Extra Vert te verkrijgen zijn.

Opgepikt op de beurs: Emaille is helemaal in

Tijdens onze bezoeken aan de beurs proberen wij ook altijd leuke of bijzondere producten te ontdekken die een toevoeging zijn op ons assortiment; zo ook deze keer. Dit jaar heeft onze voorliefde voor originele en duurzame meubels en accessoires ons naar een merk geleid dat gespecialiseerd is in emaille producten. De producten zijn met mallen geproduceerd uit de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw. Omdat emaille niet roest, zijn de accessoires niet alleen origineel, maar bovendien ook heel duurzaam. Sinds kort zijn deze producten bij ons uitgestald in de winkel. Kom langs om een kijkje te nemen!

Presale nieuwe Fermob collectie!

Wil jij als eerste de nieuwe Fermob collectie met korting in huis hebben? Dat kan door je bestelling voor 15 november  door te geven! Je bestelling wordt dan in februari geleverd én je ontvangt van ons 10% winterkorting  op ons assortiment! Vind je onze blogs leuk en wil je regelmatig op de hoogte blijven? Vergeet je dan niet aan te melden voor onze nieuwsbrief én like onze Facebook en Instagrampagina's!

Video impressie: