Maison et Objet 2019

Net als vorig jaar, reisden wij ook dit jaar naar het mooie Parijs af voor het bezoeken van Maison et Objet 2019. Op deze beurs presenteren grote merken op gebied van decoratie, design en lifestyle hun nieuwe collecties. Wij ontdekten op Maison et Objet de nieuwste tuintrends. Vooral Fermob en Tolix zijn interessant dit jaar en we praten je daar graag over bij. 

Nieuwe kleuren voor Fermob

Dat de bijna 50 collecties van Fermob - klassiek doch vooruitstrevend - continu in ontwikkeling zijn, viel ons ook dit jaar op tijdens ons bezoek aan Maison et Objet. Fermob biedt een palet aan kleurmogelijkheden, maar vernieuwt ook deze in het nieuwe seizoen. Zo verdwijnen de kleuren Aubergine en Plum, maar komen daar Gris Argile, Menthe Glaciale en Citron Givre voor terug. De look van de collecties blijft met de nieuwe kleurnuances hetzelfde, net als de kleurvastheid. Combineer daarom gerust oudere modellen terrasmeubilair met modellen in de nieuwe kleuren, voor een creatieve en persoonlijke touch op de uitstraling van je tuin. Daarnaast zagen wij dat de Balad lamp verkrijgbaar is in de kleur cactus en de Bellevie bank in elegant antraciet. 

Luxembourg, Lorette en Caractere uitgebreid

De populaire Luxembourg serie, die duurzaamheid, comfort en stijl combineert, bestaat uit diverse stoelen en banken met bijbehorende tafels waarmee eindeloos gecombineerd kan worden. De collectie is nu uitgebreid met krukken in verschillende hoogtes om de unieke uitstraling van je tuin nog verder te personaliseren.

De Lorette collectie, gekenmerkt door haar subtiele, decoratief geperforeerde oppervlakten, heeft een chique en zonnige uitstraling. De serie bestaat uit een ronde en ovale tafel en twee typen stoelen en kussens, maar wordt nu uitgebreid met inklapbare stoelen. Hiermee speelt Fermob in op lange zomerse dagen met gasten.

Caractere, een collectie bestaande uit twee praktische en comfortabele tafels, vierkant en rechthoekig, is nu uitgebreid met een rond exemplaar van 110 centimeter doorsnede. Waarbij de hoekige tafels vooral functionaliteit uitstralen, doet de nieuwe ronde tafel idyllisch aan voor een romantische look van je terras.

Meer licht met Fermob

Op deze editie van de beurs zagen we wederom hoe Fermob functionaliteit combineert met avant-garde design. Zo ook op gebied van tuinverlichting. Verrassend vonden wij het nieuwe verlichte krukje van Fermob. Hiermee combineer je ook in kleinere tuinen tuinverlichting met zitcomfort en top notch design. Daarnaast presenteert Fermob een (LED) lichtslinger, stijlvol en duurzaam, voor in de boom. Van de bekende en opvallende ronde Mooon lampen, die harmonieus sfeerlicht binnen en buiten creëren, is naast het tafel- en stalampmodel nu ook een tussenmaat verkrijgbaar. Al deze verlichting is bedienbaar via bluetooth en de Fermob app. 

Tolix breidt outdoor uit

Meubilairpionier Tolix, richt zich op zowel interieur, als outdoor meubilair. Opvallend voor komend seizoen is de focus op de outdoor markt. Zo ging onze aandacht naar de beroemde en industriële Chaise A, A56 stoel en Chaise T37 van Tolix, die uitkomen in outdoormodel. Daarnaast brengt Tolix komend jaar de nieuwe lijn ‘Patio’ uit. Deze werd niet gepresenteerd op Maison et Objet, maar in een galerie in de Marais, Parijs. Uiteraard zijn we hier een kijkje gaan nemen en we kunnen niet wachten om deze serie in onze winkel te presenteren.

Andere outdoortrends vanuit Tolix voor komend jaar die je niet mag missen: de Table KUB ral is nu ook voor buiten beschikbaar. Met zijn strak afgewerkte vierkante blad is deze tafel een iconisch model voor de liefhebber. Ook het Table ‘55’ model is zowel voor indoor, als voor outdoor verkrijgbaar en past door het recyclebare materiaal en duurzame productieproces in de moderne tuin van anno 2020. Tevens interessant is de Tolix outdoor bank, die het hele jaar buiten mag staan. Deze bank kenmerkt zich door robuustheid in combinatie met de subtiliteit van zijn opvallende poten.