Meer groen in je leven met de Extra Vert smoothie

Bij Extra Vert houden we van groen: de pracht van de kleur groen in al haar schakeringen, maar ook het effect van dat wat groen is. Zo blijkt natuur een bijdrage te kunnen leveren aan een betere gezondheid. We zien de kleur groen dan ook graag terug in tuinen, zowel in de beplanting, als in het tuinmeubilair. Nu hebben we hier een toevoeging op bedacht: de Extra Vert smoothie! Wij, Marco en Machiel zijn ontzettend blij dat we dit heerlijke smoothie recept van onze vriendin Natascha Boudewijn van blog Green Delicious mogen gebruiken.

‘Groen’ staat centraal in alles wat Natascha doet. Op dit blog vind je dan ook inspiratie om je lichaam te voeden uit de natuur. Zo zijn haar recepten veelal gebaseerd op groenten, fruit en kruiden uit het seizoen. Houd jij van het tuinleven, de buitenomgeving en gezond leven? We raden je aan om Natascha’s blog Green Delicious te volgen. Ook kun je haar vinden op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest.

Populaire groene smoothies

Tegenwoordig zijn groene smoothies populair en dat is niet zonder reden. Groene groenten zitten namelijk boordevol vitaminen, mineralen en vezels en dragen bij aan een goed werkend immuunsysteem en gewicht. Geen wonder dus, dat steeds meer mensen zwichten om als ontbijt, lunch of als tussendoortje een heerlijke smoothie in elkaar te draaien met verse ingrediënten. En als we dan toch zo gezond bezig zijn: het liefst zijn de groenten ook lokaal geteeld, biologisch en komen ze uit eigen tuin.

Recept: peterselie-gemberdrank

Tussen onze werkzaamheden voor Extra Vert door, nemen wij graag een adempauze. Productief zijn kun je immers alleen als je ook weet wanneer te stoppen. Gelukkig staan er prachtige, extraordinaire Franse tuinstoelen voor onze pui, wat ons eraan herinnert om even af te remmen, de zon op ons gezicht te voelen en de geur van de lente op te snuiven. Bij een geriefelijk moment als dit, hoort een gelijkwaardige luxueuze traktatie. Bij dit moment hoort een drankje wat ons zowel verwent als verkwikt: de peterselie-gemberdrank.

De ingrediënten

  • 1 Granny Smith appel met schil, in stukjes gesneden

  • 50 gram peterselie, blaadjes en steeltjes, in stukken gehakt

  • 3 centimeter gember, in kleine stukjes gesneden

  • ½ citroen, geperst tot sap

  • 100 mililiter (mineraal)water

  • 1 el hennepzaadjes en eventueel iets extra voor de garnering

De bereiding

Doe alle ingrediënten in de blender en mix dit door elkaar totdat er een gladde massa ontstaat. Schenk dit in een glas en strooi ter garnering hennepzaadjes over de smoothie heen.

Variatietips

  • Voeg eventueel iets minder water toe en in plaats daarvan 1 of 2 ijsklontjes. De smoothie is het lekkerste als deze koud is.

  • Voeg ¼ theelepel kaneel toe voor een kruidige smaak.

Waarom deze smoothie?

De smoothie heeft als basis de Granny Smith: een tijdloze appel met een een rijk verleden, net als het nauwkeurig geselecteerde tuinmeubilair van Extra Vert. Complementair hieraan is de peterselie, een gedegen plant die standhoudt in alle seizoenen. Dit weerspiegelt de duurzame kwaliteit van het materiaal waaruit ons meubilair bestaat. Als uitdagende tegenhanger op deze solide eigenschappen, wordt gember toegevoegd aan de smoothie. Gember geeft energie en een pittige boost aan het geheel. Dit maakt dat de smoothie dan ook prima te drinken is als alternatief voor een standaard kopje koffie. Ook Extra Vert gaat verder dan standaard. We gaan voor anders. Voor stijlvoller. Voor verfijnder. Het eigentijdse karakter van de designs van Extra Vert zie je terug in de moderne twist die het hennepzaad aan de smoothie geeft. Kiezen voor deze receptuur met al haar kwaliteiten staat gelijk aan jezelf het beste gunnen. Aan kiezen voor iets exclusiefs.

De Extra Vert smoothie staat voor speciaal, treffende combinaties en net dat beetje extra inspanning. Precies dit zijn de ingrediënten voor doordachte en stijlvol ontworpen tuinen en tuinmeubilair. Net als een smoothie, gaat Extra Vert dan ook net een stap verder om jou hiermee een vorstelijk gevoel te geven.

Hoe breng jij meer groen in je leven?

De indeling van je tuin is een goede manier om meer groen in je leven te krijgen. Ook als je weinig oppervlakte tot je beschikking hebt is dit mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verticaal tuinieren of het creëren van hoogteverschillen in je tuin. Wellicht zet je in plaats daarvan veel planten in je huis of kies je de kleur van je meubels erop uit. We zijn benieuwd: hoe breng jij meer groen in je leven?

Peterselie_smoothie_Extra_Vert