Kan ik een product retourneren of ruilen?
Wilt u een product ruilen of retourneren? Geen enkel probleem. Voor zowel online bestellingen als producten die in de Extra Vert winkel zijn gekocht, geldt een retourtermijn van 14 dagen. Dit retourrecht is wettelijk vastgesteld. Let op! In onderstaande gevallen kan geen aanspraak gemaakt worden op het retourrecht:
Alle op maat gemaakte en persoonlijk ontworpen artikelen
Diensten verleend met betrekking tot het ontwerp en de aanleg van tuinen

Hoe retourneer ik een product?
Om één of meerdere producten uit uw bestelling te retourneren, doorloopt u de volgende stappen:

  • Meld de retourzending aan Extra Vert via telefoon op het nummer 071-5620409 of e-mail. U bent wettelijk verplicht binnen 14 dagen na ontvangst van het product de eventuele retourzending te melden. Wanneer de 14e dag niet op een werkdag valt, verschuift deze plicht naar de eerst volgende werkdag na levering van de artikelen. 
  • U ontvangt van ons een bevestiging van de retourmelding via e-mail.
  • U dient de producten in een zo origineel mogelijke verpakking terug te sturen inclusief de factuur. U dient zelf de kosten voor de retourzending te vergoeden. U kunt er ook voor kiezen om de producten zelf retour te brengen in de winkel.

U kunt de producten retourneren op het onderstaande adres: .

Extra Vert
Veurseweg 265
2251 AC Voorschoten

Het aankoopbedrag wordt binnen 14 dagen na retournering op uw bankrekening teruggestort. Houd er rekening mee dat bij beschadiging aan het product er waardevermindering op treedt en Extra Vert kan besluiten om deze vermindering van het aankoopbedrag af te trekken. Dit houdt in dat u in geval van beschadigingen de dagwaarde van het product teruggestort krijgt.

Zijn er kosten verbonden aan retourneren?
Wanneer u ervoor kiest om een product te retourneren betaalt u zelf de verzendkosten. Wanneer u kiest voor een andere optie dan de goedkoopste standaard wijze van verzending e.g. rembours of express verzending, worden de extra kosten van uw retour te krijgen bedrag afgetrokken.

Wat houdt het retourrecht in?
U heeft het recht om binnen 14 dagen na ontvangst van uw product dit product zonder opgave van reden retour te zenden aan Extra Vert. Dit recht geldt echter niet voor producten waarvan eerder is vermeld dat deze niet onder het retourrecht vallen e.g. op maat gemaakte producten en diensten met betrekking tot het ontwerp en de aanleg van tuinen.
De retourtermijn verstrijkt 14 dagen na ontvangst van het product. Wanneer de 14e dag na ontvangst niet op een werkdag valt, verschuift deze dag naar de eerst volgende werkdag. Wanneer het product uit meerdere onderdelen bestaat die apart geleverd zijn, loopt de termijn vanaf het moment dat het laatste onderdeel van het product geleverd is.
Om aanspraak te maken op het retourrecht dient u Extra Vert op de hoogte te stellen van de gewenste retourzending. Dit kunt u zowel telefonisch op het telefoonnummer 071-5620409 als via e-mail doen. U dient deze melding voor het verlopen van de 14 daagse retourtermijn te maken.
Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om mede te delen dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht vóór de herroepingstermijn is verstreken.

Wat zijn de gevolgen van retourzending?
Als u besluit om de ontvangen artikelen retour te zenden, ontvangt u het gehele tot dan toe betaalde bedrag uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de retour gezonden artikelen in de Extra Vert winkel. Uitgezonderd van eventuele extra gemaakte kosten voor andere vormen van retourzending dan de aanbevolen goedkoopste optie (e.g. express zending). U ontvangt het volledige bedrag op gelijke wijze waarmee u heeft betaald, tenzij anders besproken. Extra Vert heeft het recht om de terugstorting uit te stellen tot op het moment dat de retour gezonden goederen bij ons afgeleverd zijn. In gevallen waarin u aanspraak wil maken op het retourrecht maar het niet mogelijk is om de goederen binnen 14 dagen te laten bezorgen, is mogelijk om ons een bewijs van verzending te sturen. Dit bewijs moet aantonen dat de goederen binnen 14 dagen naar Extra Vert verstuurd zijn.
U bent aansprakelijk voor waardevermindering van de goederen als de beschadigingen veroorzaakt zijn door het oneigenlijk gebruik van de goederen. Dit houdt in dat de goederen gebruikt zijn voor ander gebruik dan om slechts de aard, kenmerken en werking van de goederen vast te stellen. Mocht Extra Vert schade constateren, worden de kosten hiervan afgetrokken van het terug te storten bedrag.


Wat te doen als u een beschadigd of verkeerd product heeft ontvangen
Ondanks onze zorgvuldige voorzorgsmaatregelen kan het voorkomen dat een product verkeerd of beschadigd wordt geleverd. In dit geval kunt u telefonisch op het algemene nummer 071-5620409 of per mail contact opnemen met Extra Vert. Wij zorgen er dan voor dat het product zo snel mogelijk vervangen wordt.